вівторок, 25 липня 2017 р.

Вступ - 2017

Абітурієнт – обери свій ВУЗ!

   Напередодні початку вступної компанії – 2017 в Інтернет – центрі Овруцької ЦРБ для дорослих імені Андрія Малишка відбувся віртуальний екскурс сайтами вищих навчальних закладів України. На протязі дня бібліотекар Інтернет – центру Наталія Вознюк презентувала відвідувачам інформацію щодо вибору вищого навчального закладу та віртуальну подорож сайтами ВНЗ.
НАГАДУЄМО:

Якщо цікавитесь подробицями...
Як вибрати ВНЗ «до душі» та можливості?
Чимало абітурієнтів не вбачають особливої проблеми у виборі ВНЗ. Завдяки можливості подавати документи у декілька навчальних закладів, неважко визначитись з:
- ВНЗ своєї мрії;
- ВНЗ, в яких є бажання навчатись;
- ВНЗ, вступ до яких не викликає особливих труднощів.
Саме таким чином можна вибрати ту Адресу, за якою вам протягом наступних п’яти – шести років будуть давати знання, певний досвід та, як кажуть, «квиток у життя».
Однак є певна категорія тих випускників, яким досить складно визначитись з навчальним закладом чи спеціальністю. Давайте пройдемось по семи порадах, які напевно вам допоможуть.
1.  Насамперед, визначаємо, яку освіту вам потрібно/хочеться отримати?
Якщо ви вже працюєте, тоді розглядаємо варіанти заочної та дистанційної форм навчання. Останнім часом дистанційна форма набуває неабиякої популярності, адже таке навчання вимагає менше часу, не потрібно відвідувати заняття, всі завдання та роботи відправляються/приймаються за допомогою інтернету. Це дуже зручно та вигідно для багатьох. Вибрати навчальний заклад в такому випадку нескладно: прозондувати в тому ж інтернеті варіанти, вартість та принципи навчання, умови прийому, а тоді сміливо подавати документи.
Якщо ж є можливість вступити на стаціонар, тоді розглядаємо інший шлях вибору ВНЗ.
2.     Далі вирішуємо, в якому місті хочеться навчатись.
Чи це столиця України, чи обласний центр, чи взагалі Варшава у Польщі… вибір міста з його можливостями та «спокусами» часто є основним критерієм вибору університету чи інституту. Комусь краще лишатись з батьками, друзями, а когось, навпаки, «тягне» чим подалі. Кожному своє. Тобто в даному випадку головні чинники впливу – бажання та можливості.
3.     Що ж, не варто упускати з поля зору такий важливий момент, як вибір спеціальності.
Визначившись з цим важливим кроком, який одним словом називаємо «професією», довжелезний список вишів різко скоротиться. А чим менше варіантів для вибору, тим його легше робити.
4.     Наступним кроком – знайомимось з матеріальною базою ВНЗ.
Навряд чи комусь захочеться навчатись там, де немає спортзали або ж сучасних комп’ютерних аудиторій. Мова про висококваліфікованих викладачів взагалі не повинна йти, оскільки це – найголовніший «стовп», на якому стоїть кожен навчальний заклад.
Ви запитаєте: а як дізнатись, гарні викладачі в тому чи іншому виші? Відповідь проста і вона розташувалась у останній з наших порад.
5.     Відвідуємо та гуляємо по сайтах основних ВНЗ, між якими стоїть вибір.
Запам’ятайте, що на сьогодні сайт компанії, підприємства чи вузу – це його обличчя. Якщо воно гарне та «привітне», значить, перед вами серйозна організація, яка турбується про всіх, хто з нею співпрацює або просто знайомиться. Подобається вам сайт ВНЗ? Легко на ньому знайти всю потрібну саме вам інформацію? Чи є на ньому профілі викладачів? Відгуки студентів? Ось вам і відповіді на чимало запитань.
6.     Є можливість? Відвідуємо День відчинених дверей у ВНЗ.
Не для того, щоб дізнатись з перших вуст головну інформацію про прийом абітурієнтів, а задля того, щоб відчути атмосферу закладу, пройтись по коридорах, побачити або ж не побачити себе там, поспілкуватись зі студентами і отримати своє, хоч і частенько суб’єктивне враження про вуз. Але ж це ваше враження. Тому якщо така можливість є, скористайтесь нею.
7.     А ось і остання порада: спілкуємось зі студентами різних курсів ВНЗ вашого списку.
Мабуть, це найкращий спосіб дістати дійсно правдиву інформацію про ВНЗ. Мова не йде про вступні іспити, хоча про це теж можна поговорити. Мова швидше про те, чи приємно і цікаво там навчатись, чи створюються всі належні умови для студентів… А основне питання, яке варто задавати студентам: чи радили б ви мені вступати до цього вузу. Саме співвідношення так/ні може бути вирішальним, адже, повірте, впевнене «ні» від декількох студентів говорять значно більше про вуз, ніж доповіді деканів чи викладачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!