неділю, 7 травня 2017 р.

Чорнобиль, для нас, ніколи не стане минулим.....

    У день 31-річниці аварії на ЧАЕС як данину пам’яті живим і загиблим та вияв щирої вдячності всім тим, хто брав участь у подоланні наслідків страшної техногенної катастрофи ХХ століття - аварії на Чорнобильській атомній станції і кого сьогодні ми називаємо ліквідаторами, Овруцька ЦРБ ім. А.С.Малишка презентувала історично–меморіальне виданням "Книга Пам’яті України. Чорнобильська трагедія. Житомирська область". В документальній, колективній роботі жителів області є внесок і працівників Овруцької центральної районної бібліотеки для дорослих ім. А.С.Малишка.
   Ця презентація це не тільки сухі книжкові рядки та цифри, це ще й сотні документів - фото, кіно. Це і репортаж юного журналіста Артема Котюка про героя-чорнобильця, що живе поруч - Ісаака Фельдмана, і відеорепортаж про долю вражену стронцієм, ліквідатора І категорії Петра Володимировича Романенка із села Слобода, знятий працівниками бібліотеки.
Взагалі, до книги увійшло майже півтори тисячі імен ліквідаторів – наших земляків.

   Маємо надію, що презентоване видання знайде своє почесне місце на полицях бібліотек всієї області, а ми сучасники і майбутні покоління пам’ятаймо про подвиг цих людей - ліквідаторів. таких різних за професією і долею, яких об’єднало бажання захистити Україну і світ від радіаційної чуми.

   Чорнобиль, для нас,  ніколи не стане минулим..... 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!