понеділок, 1 грудня 2014 р.

Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками

Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства відносно жінок в 2000 році й запропонувала урядам, 
міжнародним організаціям і неурядовим організаціям проводити в цей день заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до цієї проблеми.
Цього дня в 1961 році в Домініканській Республіці за наказом домініканського правителя Рафаеля Трухильо були по-звірячому вбиті три сестри Мірабал, які були політичними активістками.
Послання Генерального секретаря:  «Насильство у відношенні жінок заподіює невимовні страждання, горе сім’ям, від якого страждають і старий, і малий, і доводить громади до зубожіння. Воно не дозволяє жінкам використовувати всі свої потенційні можливості, обмежує економічне зростання і підриває розвиток».

Сьогодні насильство над жінками та дівчатами є, напевно, найпоширенішим порушенням прав людини. Щороку його жертвами стають мільйони осіб; воно долає вікові, соціально-економічні, освітні чи географічні межі, зачіпаючи суспільства усіх країн та регіонів світу.
Сексуальне насильство та зґвалтування, що використовується як знаряддя війни, провокують неймовірні страждання та послаблюють утвердження миру та економічного розвитку. 10-а річниця Резолюції № 1325 Ради Безпеки ООН є можливістю посилити боротьбу проти сексуального насильства, забезпечити жінок у їхніх правах діяти для відновлення миру та притягнення порушників до відповідальності. Через десять років після ухвалення цієї резолюції ЄС готовий на своєму власному прикладі повести за собою інші країни планети. 
Книжкова виставка на абонементі Овруцької ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!