середу, 28 грудня 2016 р.

Вітаємо!


Новорічне вбрання бібліотеки

   В передчутті новорічних та різдвяних свят Овруцька центральна районна бібліотека для дорослих ім. А.С.Малишка увібралася в святкове оздоблення.  

   При вході на абонемент всіх читачів гостинно зустрічає святкова новорічна ялинка!

   Запрошуємо всіх завітати до бібліотеки, щоб до святкових днів знайти для себе цікаві книжки, журнали, газети, поздоровити друзів та рідних з святами через мережу Інтернет та змістовно провести вільний час!

середу, 21 грудня 2016 р.

«Комп’ютерленд» в Інтернет - центрі

  Сьогодні кількість користувачів мережі Інтернет постійно зростає, при чому частка молоді та зовсім юної аудиторії серед користувачів дуже велика. Для багатьох, особливо молодих людей, Інтернет стає інформаційним середовищем, без якого вони не уявляють собі життя.
   Але вміщаючи в себе великий інформаційний, навчальний та  розважальний потенціал, Інтернет може бути небезпечним та становити певний ризик, особливо для дітей.
   Дорослим і дітям необхідно пам'ятати про існування загроз в Інтернеті та приділяти підвищену увагу правилам роботи за комп'ютері та питанню безпеки в мережі.

   Цій темі було присвячене заняття, що провів системний адміністратор Інтернет – центру Овруцької центральної бібліотеки ім. А.С.Малишка для своїх користувачів: «Комп’ютерленд».

вівторок, 20 грудня 2016 р.

Безоплатна правова допомога в бібліотеці

    В Інтернет – центрі Овруцької центральної районної бібліотеки для дорослих ім. А.С.Малишка, в рамках співпраці з представниками Овруцького бюро правової допомоги, 20 грудня 2016 року  відбулась безкоштовна консультація з юридичних питань «Запитай у юриста…». Основною метою заходу було сприяння забезпеченню правового захисту конституційних прав, свобод та інтересів  громадян, надання правової інформації, консультацій і роз'яснень з правових питань, належна реалізація Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Користувачі бібліотеки, що бажають отримати правову інформацію, консультацію та роз'яснення з правових питань зможуть і надалі скористатись цією послугою щоквартально на протязі 2017 року.

   До речі, в Овруцької ЦРБ ім. А.С.Малишка налагоджено ефективні взаємні контакти з  Овруцьким бюро правової допомоги. Так вже з часу створення бюро було проведено три спільних заходи. На черзі – зустріч спеціалістів бюро з бібліотечними працівниками Овруцького району та щоквартальні зустрічі в Інтернет – центрі бібліотеки.

   Тож, шановні користувачі нашої бібліотеки. Слідкуйте за нашими анонсами. Ми чекаємо на зустріч з вами.

четвер, 15 грудня 2016 р.

Мистецтво в нашому житті

  Бібліотекар Інтернет – центру для своїх користувачів провела слайд-подорож «Мистецтво в нашому житті». Презентація, що демонструвалась на заході, охопила всі види мистецтв, а найбільше була приділена увага мистецтву створеному Овруцькими умільцями: художниками, різьбярами, вишивальницями, поетами та музикантами.


четвер, 8 грудня 2016 р.

Прес - анонс


Тиждень права

       В рамках «Тижня права», 5 грудня 2016 року, працівники Овруцької ЦРБ для дорослих ім. А.С.Малишка провели круглий стіл: «Насильство в сімї, як гостре соціальне явище» з учнями Овруцького професійного ліцею.
       Керівник правового клубу «Закон про мене і мені про закон», юрист Савчук Б.Г. зазначив, що проблема насильства є однією з найактуальніших для українського суспільства. А домашнє насилля – це загальна проблема, одна з найбільш розповсюджених у світі форм порушення прав людини.
    Про сучасний стан та актуальні завдання у сфері попередження гендерного насильства повідомила бібліотекар читального залу Старовойт Г.Г.
    Провідний бібліотекар читального залу Пушанко Т.Я. провела анкетування на тему: «Ставлення до жорстокості та насильства».
    Присутні ознайомилися з інформаційною вітриною «Світ без насильства очима молодих».


вівторок, 6 грудня 2016 р.

День Збройних Сил України


  Загальне професійне свято всіх українських військовослужбовців давно заслужило всенародну повагу і шану з боку офіційних державних структур усіх рівнів. Цей День приурочений до дати прийняття Закону незалежної України від 6-го грудня 1991-го року «Про Збройні Сили України». Саме свято - День Збройних Сил України було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України від 19-го жовтня № 3528-XII.
    Не дивлячись на виниклі економічні та інші труднощі, які випали на долю нової незалежної української держави з розпадом Радянського Союзу, діючому складу українських військових вдалося не лише зберегти високий професіоналізм, боєготовність і хороші армійські традиції, але і стати однією з найсучасніших і боєздатних армій на пострадянському просторі.
До складу української армії входять всі роди військ, які представлені Повітряними і Військово-морськими силами України, а також Сухопутними військами. У структуру Сухопутних військ входить армійська авіація і аеромобільні війська, механізовані і танкові війська, ракетні війська і артилерія, високомобільні десантні війська і Війська протиповітряної оборони. У структуру Повітряних сил включені винищувальна і штурмова авіація, розвідувальна, транспортна і бомбардувальна авіація, зенітно-ракетні та радіотехнічні війська.
    Доблесть і честь солдатів і офіцерів - в цьому справжня сила будь-якої армії та українські військовослужбовці зберегли все це і примножили. Український воїн - надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність далеко не порожній звук.
    У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу наших славних військовослужбовців, ветеранів і новобранців, солдатів і офіцерів, генералів та адміралів, бажаємо їм міцного фізичного здоров’я, успіхів у бойовій та тактичній підготовці, мирного неба, надійних тилів, кохання і всіх благ! Божих благословень Вам і Вашим родинам! Зі святом!

понеділок, 5 грудня 2016 р.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

1 грудня 2016 року відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом.


Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – звернути увагу суспільства на цю проблему. На абонементі Овруцької центральної районної бібліотеки для дорослих ім. А.С.Малишка експонується тематична книжкова виставка – шок «СНІД: знання проти страху». На ній представлено книги, які містять інформацію про властивості цього вірусу, про ВІЛ-інфекції та шляхи поширення хвороби, про лікування і профілактику СНІДу, стан захворюваності на ВІЛ/СНІД в Україні і заходи проти епідемії.
Цього ж дня, в приміщенні Овруцького професійного ліцею, відбулась зустріч заступника голови РДА з гуманітарних питань Пальоного В.М. з представниками правоохоронних органів, методистами шкіл та бібліотечними працівниками. Було розглянуто ряд питань по проведенню в районі заходів по боротьбі з наркоманією та незаконним обігом наркотичних засобів і визначено напрямки подальшої діяльності та проведення спільних агітаційно-масових заходів у протидії наркозлочинності.  
      Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітня організація охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністри охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості та розширення обміну інформацією ВІЛ/СНІД. Сьогодні зусилля багатьох держав спрямовані на профілактику поширення захворювання. Заходи, що проводяться в цей день, традиційно відбуваються із символом – Червоною стрічкою. Її ідея належить художнику Франку Муру. У 1991 році цей символ був використаний вперше. Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.