вівторок, 23 червня 2015 р.

Пам'ятаймо...

22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22 червня 1941 року - одна з найтрагічніших сторінок в історії України. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу, яка забрала життя кожного п’ятого співвітчизника.
     Найжорстокіша та найкривавіша війна в історії людства, що забрала десятки мільйонів життів, тривала 1418 днів. Щодня гинуло близько 14104 людей. Кожну годину — 588, кожну хвилину — 10 людей. Жахлива арифметика...
     «...З метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності ... на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань...» згідно з Указом Президента України «Про День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні» від 17 листопада 2000 р. №1245/2000 день 22 червня відзначається в нашій країні як День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.
 У цей день ми віддаємо данину пам’яті тим, хто, відстоюючи свободу Батьківщини, загинув на фронтах Великої Вітчизняної війни, низько вклоняємося усім, хто наближав переможний травень 1945 року.

До цієї дати в читальному залі Овруцької ЦРБ ім. А.Малишка підготовлена книжкова виставка пам’яті «Стала пам'ять обеліском». 

О.Твардовський - 105 років

21 червня 1910 року виповнюється 105 років від дня народження Олександра Трифоновича Твардовського, російського письменника та громадського діяча. 
До цієї дати в читальному залі пропонується книжкове ретро – знайомство 
«Віра, кохання і біль О.Твардовського».


вівторок, 16 червня 2015 р.

Відвідали місто Київ

5 червня 2015 троку працівники Овруцької ЦРБ ім. А.С.Малишка разом з бібліотечними працівниками району відвідали місто Київ з оглядовою екскурсією. Під час неї завітали до Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара», де здійснили дефіле в старовинних українських костюмах, долучились до експозиції Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років» та відвідали одну з найголовніших святинь столиці – Києво-Печерську Лавру. Нас переповняли сильні враження від цікавої і пізнавальної екскурсії. Це чудова можливість нагадати всім нам про справжні цінності людства.







понеділок, 8 червня 2015 р.

Майстерний червень в Житомирі

   «Майстерний червень» щорічне свято декоративно – прикладного мистецтва у м. Житомирі. Овруччину представляли цього разу члени клубів «Майстриня» та «Валентинка», що діють при Овруцькій ЦРБ ім. А.С.Малишка: Зоя Кудря – вишивка стрічками; Ірина Михайлевська – українська вишивка та вишивка бісером; Валентина Коновальчук – українська традиційна вишивка та вишивка стрічками; Ірина  Тюріна – модульне орігамі та створення фігурок із сіна. На прохання організаторів І. Тюріна провела майстер – клас по плетінню із сіна. Цікаві і пізнавальні майстер – класи були представлені з різних куточків Житомирщини, а саме по роботі з глиною, петриківський розпис, традиційна поліська вишивка, робота із деревом. Багато чому можна було навчитися у майстрів. Спілкування і обмін враженнями, досвідом, нові знайомства – все це дуже характерно для «Майстерного червня»





Хто сказав мяв?

" Мій ласкавий і ніжний звір"

 Хто має вдома кота чи кішку, не може не погодитися, що з цими тваринами не буває сумно. Психологи  вважають, що у кішки можна навчитися багатьом речам. Це дуже мудрі створіння, хоча іноді бувають лінивими. Пухнасті улюбленці насправді дуже особливі тварини, до кожного потрібен індивідуальний підхід. Коти – вільні та незалежні, кішки – непередбачувані та норовливі, господині своєї території, котрі знають собі ціну, і якщо захочуть, то навіть не підпустять до себе!

Милі пухнасті муркотики створюють неповторний затишок 
у нашій оселі. Бережіть їх!
Кото - фото вернісаж на абонементі ЦРБ ім. А.С.Малишка 


четвер, 4 червня 2015 р.

Дізнайтесь більше про екологію!

    Читальний зал центральної районної бібліотеки ім. А.Малишка пропонує для перегляду книжкове еко – бієнале «Екологічне середовище: яким воно є?»

А абонемент до Всесвітнього Дня довкілля пропонує
 книжкову трибуну полеміки  
«Збережемо природу, бо ми її частина...»

Запрошуємо ознайомитись з цікавою та корисною літературою за цією темою. 


середу, 3 червня 2015 р.

Зустріч клубу "Первоцвіт"

«Піони у Ірини» - прогулянка по літньому садку наповненому ароматом квітучої півонії додала наснаги і бажання поділитися і своїми надбаннями. Учасниці клубу «Первоцвіт», що діє при Овруцькій ЦРБ ім. А.С.Малишка, із задоволенням прогулялися 5 травня між кущами ароматних півоній доповнених пахощами жасмину, та квітучих ірисів. Господарка Ірина від щирої душі поділилася рослинами із гостями. 




Завітали до Коростеня на День міста.

«Поліські варенички» 

Це кулінарне шоу, яке відбулося у м. Коростень в рамках святкування Дня міста. У цьому заході  запросили прийняти участь і овручан. Працівники бібліотеки, учасники клубів  «Првоцвіт», «Валентинка», «Зорепад» створили команду «Бабський переполох», яка із групою підтримки  прийняли участь у цьому святі.  Змагалися  у ліпленні вареників три команди. Усім було доведено виконання домашнього завдання на найбільший вареник. Овручани зробили вареник вагою 8кг. 
Знайомство з командою, змагання на швидкість ліплення і правильність форм вареників, дегустація журі приготовленими свіжими вареничками, презентація улюбленого сімейного рецепту вареників. Ось так весело і завзято пройшли ці змагання.
Команда «Бабський переполох» під час привітального слова та знайомства з командою зробили м. Коростень дарунок: ляльку – мотанку «Настя –варениця» та коровай у вигляді вареника.

Цікаво пройшло і гадання на варениках – сюрпризах із глядачами. Варенички були начинені горохом, рисом, гречкою, яблучками, монеткою, морквою, капустою та ін.. До кожної начинки було відповідне побажання: вас чекає грошовий рік; підвищення по службі; несподівана дивина та ін.. 
Команда «Бабський переполох» в конкурсі «Поліський вареник» отримала друге місце і багато різних призів, в тому числі і дитячі качелі для м. Овруча.