четвер, 20 березня 2014 р.

Життя поезію несе


До всесвітнього дня поезії, що відзначається 21 березня, в рамках клубу «Гармонія», проведено зустріч з місцевими поетами: Зоєю Петрівною Цалко та Тамарою Артурівною Корнійчук. До речі, вони є членами клубу «Зорепад».

На заході, що проходив у ЗОШ №1 з учнями 9-х класів, з вступним словом виступила Жила Вікторія – бібліотекар юнацької кафедри, а завідуюча відділом обслуговування Валентина Миколаївна Коновальчук, розповіла про історію заснування клубу «Зорепад» та про зустрічі і засідання, що проходять в рамках клубу. До речі, Валентина Миколаївна подарувала бібліотекарю школи О.І.Левківській оберіг – ляльку-мотанку, що символізує вчителя.
А під кінець заходу присутніх чекав сюрприз – Тамара Артурівна Корнійчук подарувала школі свою першу книгу – це збірка віршів «Расплескалась осень».
         Автор тексту і фото: Жила В. (бібліотекар юн. кафедри ЦРБ).


середу, 19 березня 2014 р.

"Шевченко - 200!" Віртуальна бібліографічна виставка

          
                                     


 
    

Навчання в Інтернет - центрі


     В нашому Інтернет - центрі  ще на початку лютого, розпочалися чергові, вже сьомі, курси комп'ютерної грамотності "Основи роботи на комп'ютері", для людей пенсійного віку. Вже майже завершилось навчання однієї групи учасників, які почали  з друкування текстів, освоєння різних Інтернет-технологій, а завершать навчання правилами поведінки в мережі та зберіганням потрібної інформації на комп'ютер.  Ми навчаємо як на наших машинах, так і на ноутбуках учасників курсів. Сумно лише те, що через хворобу залишили навчання аж чотири пенсіонери. Та це й не дивно, весняна пора важка для здоров людей старших 60 років. 
       Тож побажаємо їм здоровя і чекаємо на наступний раз!
Один із учасників курсу "Основи роботи на комп'ютері"
 Михайлов Олексій Григорович.
Суш Надія Євгенівна, учасниця курсу "Основи роботи на комп'ютері".

неділю, 16 березня 2014 р.

Дзвенять струмки в Першотравневому...


 Під такою назвою прошла виставка робіт жителів селища Першотравневе. Ініціатором такої виставки стали Світлана Макарчук та Анна Бирковська. Вони зібрали весь матеріал і розташували його у Артвітальні.
Представлено історію селища матеріалами із шкільного музею; вишивка, вироби із бісеру, в’язання гачком, фотографії, картини написані викладачем і учнями філіалу художньої школи, а також куточок старовинних робіт – все це викликає захоплення і здивування. 

На презентації виставки були присутні І.П.Дивинська – директор Першотравневої ЗОШ I-IIIст.– яка захоплено розповіла про шкільні будні і про задум створення нею книжки про  селище. Л.І.Шумейко – відповідає за шкільний музей і представила нам експонати цього музею.6 вишивальниць надали свої роботи на виставку. Дві із них представляли свої роботи: Л.С.Даниловська та Т.В.Малина. До речі, Тетяна Малина ще й захоплюється виробами із газетних трубочок і пообіцяла провести майстер – клас для бажаючих. Поети: Т.А.Корнійчук та Г.О.Толкач( він є першим випускником Першотравневої школи 1955р.) прочитали присутнім свої вірші про селище. Спогадами про написання Гімну Селища поділилася авто слів С.М.Бек. Небайдужою людиною до проблем селища є директор Товкачівського кар’єру  В.П.Савчук. Він розповів про кар’єр, про його людей і про те, як надається спонсорська допомога у справах селища. На згадку про зустріч від Артвітальні було подаровано ляльки – мотанки Савчуку В.П. та Дивинській І.П.( для шкільного музею).
Фоторепортаж заходу:

Шевченко - живий у правді віковій!


Він був сином мужика, а став  володарем переможної думки. Він був кріпаком, а  став велетнем людської культури. Він був самоуком, але зміг вказати нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним ученим. Так, це все про Тараса Григоровича Шевченка. 
Та найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише після смерті – невмирущу славу, яка в мільйонів людських сердець збуджується при перечитуванні його творів. Отакий був і є для нас, українців, Тарас Шевченко – Великий Кобзар.
 
Булуй Іван Сергійович
Працівники нашої бібліотеки внесли свою лепту в донесенні до молоді Слова Шевченківського. До 200річчя від дня народження Т.Г.Шевченка 12 березня 2014 року, в читальному залі Овруцької центральної районної бібліотеки для дорослих ім.. А.С.Малишка зібралися шанувальники  поезії великого Кобзаря.  
Діти з ЦДЮТ, гурток «Основи журналістики»,
разом із своїм керівником Калініною Н.С. 
Виступив на нашому заході Булуй Іван Сергійович. Він зіграв присутнім на кобзі і прочитав «Заповіт» Т.Шевченка на білоруській мові. Запрошені на свято учні читали вірші Шевченка та вірші про Шевченка.  Левківська Надія (село Лучанки), учениця 9 класу читала присвячений Шевченку власний вірш.