середу, 29 січня 2014 р.

Книга в подарунок


В січні 2014 року наша бібліотека отримала подарунок від свого друга в  Facebook Олега Конюшатова. Це книга «Учитель в науке и в жизни», документальна повість про нашого земляка, вченого лісовика – лісокуртурника, заслуженого педагога вищої школи Російської Федерації, члена – кореспондента РАПН, лауреата медалі та премії Ломоносівського фонду, почесної срібної медалі ім. В.Вернадського, доктора сільськогосподарських наук, професора Бабича Миколу Олексійовича.
Бабич М.О.
Отож бібліотечні полиці поповнилися чудовим краєзнавчим виданням про нашого відомого земляка. 
Незабаром цією книгою можна буде користуватись в читальному залі. Книга – це джерело знань, що дуже необхідне в наш час.
Працівники бібліотеки висловлюють вдячність за подарунок!
І мають надію, що це не є виключенням з правил, а добра традиція!  
Звертаємося до небайдужих, які мають можливість і можуть подарувати книги, долучитися до цього культурно-просвітницького заходу і поповнити фонди бібліотеки печатними скарбами!

Працівники Овруцької центральної бібліотеки ім. А.Малишка на чолі з директором Солтис С.М.
з подарованою книгою 


середу, 22 січня 2014 р.

200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

«В сім’ї вольній, новій, ми тебе не забули, Тарасе…»
Виступаючі
На Овруччині триває активна підготовка з відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. У рамках підготовки до святкування знаменної дати та з метою вивчення творчої спадщини Кобзаря, працівники нашої бібліотеки організували та провели «поетичний перегук» біля пам’ятника Т.Г.Шевченку в м. Овручі.

неділю, 19 січня 2014 р.

Читацький марафон




Детальніше  ТУТ і ТУТ . 
Звичайно, 400 днів – це дата приблизна, тому що життя має звичку вносити свої корективи в плани. Але притримуватимусь цих термінів і плануючи завершити читання «Другої світової війни» Черчілля, останньої в мета-листі «Ньюсвік» до 31 грудня 2014 року. 
Книги будуть читатися в тій послідовності як вони розташовані в списку журналу.
    Підтримаємо Любка Дереша! 
Ось, власне, цей мета-список:

1. Война и мир, Лев Толстой, 1869

2. 1984, Джордж Оруэлл, 1949

3. Улисс, Джеймс Джойс, 1922

4. Лолита, Владимир Набоков 1955

Вітаємо Вас!



четвер, 9 січня 2014 р.

Світ рукотворного дива

Директор ЦРБ біля різдвяної виставки


Народне мистецтво з давніх часів увійшло в український храм. Вишиті рушники, скатертини тут якнайкраще доповнюють малярство, різьбу, лиття з металу, вітраж. Віддавна в українських храмах існувала традиція не малювати, а гаптувати й вишивати плащаницю. Ця ікона має бути в кожному храмі, адже над нею здійснюється певний обряд на страсному тижні: виніс плащаниці у велику п’ятницю. Небагато є у світі Православних Церков, де б вишивка й гаптування займали таке поважне місце, як в Українськім Православ’ї . У XX столітті, з утвердженням в Україні на цілі сім десятиліть режиму більшовиків, українське вишиване мистецтво зазнало глибокого занепаду. Але сьогодні, вишита ікона займає своє належне становище в українському мистецтві.
       Це унікальне відродження старовинного українського мистецтва ми мали можливість побачити 8 січня. В Артвітальні Овруцької центральної бібліотеки для дорослих імені А.С.Малишка відбулося відкриття виставки декоративно - прикладного мистецтва «Світ рукотворного дива». Близько 40 робіт, вишитих бісером та нитками, вирізблених з дерева, ляльок - мотанок та навіть альтернативні ялинки складають експозицію виставки.

Начальник відділу культури Овруцького районуЛевківська О.І.
вручає грамоту майстрині Задорожній Г.Д.
         На виставці представили свої роботи: 
Зоя Кудря, Надія Коваль, Ольга Лесько, Ірина Тюрина, Валентина Галкина, Світлана Шваб, Ніна Мартиненко, Людмила Швайдак, Олена Невмержицька, Михайло Духновський, Віктир Беліцький, Олена Лісовська та Галина Нікуліна.
         — Ікона покликана з’єднувати людину і Бога. Своєю красою вона закриває ту вічну прірву між ними, — пояснюють майстри філософське значення своєї праці.


   Це велике щастя та велика гордість коли у такому місті як Овруч живуть такі талановиті та обдаровані люди, які не лише мають у собі іскру Божу, але й розвивають її і розуміють ту відповідальність, яка на них покладається, адже не кожна людина спроможна створити таке диво, не кожен хто може, наважується, і не кожен хто наважується, може. Це прекрасні витвори сакрального мистецтва, не просто ікони, на які дивишся, а образ через який відчуваєш настрій, душу людини, яка їх створила.






    Виставка буде приймати своїх глядачів до кінця січня.
   Запрошуємо всіх бажаючих!