вівторок, 23 жовтня 2012 р.

Підвищуємо імідж публічної бібліотеки!


       З 15 по 20 жовтня 2012 року в місті Житомир при центрі підвищення кваліфікації працівників культури і туризму проходили проблемні навчання.

В артвітальні.

        В рамках цього проекту 18 жовтня на базі Овруцької Центральної районної бібліотеки імені Андрія Малишка відбувся обласний семінар директорів міських та районних бібліотек на тему "Шляхи підвищення іміджу публічної бібліотеки в сучасних умовах".

Директор Овруцької Центральної бібліотеки імені Андрія Малишка.
 
     Вітання від начальника відділу культури і туризму в Овруцькому районі Ленвківської Ольги Івановної.

Привітання від директора Центру підвищення кваліфікації
 працівників культури і туризму А.Примачук.

        Серед поважних гостей семінару - директор обласної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича Василь Врублевський, заступник директора з наукової роботи Вадим Пивоваров та директор обласного центру підвищення кваліфікації працівників культури Алла Примачук.

Смачний був куліш!

      Під час семінару акцентувалася увага на питаннях модернізації бібліотечних установ, поповнення бібліотечних фондів, навчання бібліотечних кадрів та ряді інших.

      Для учасників була організована екскурсія, під час якої вони ознайомилися з роботою Центральної районної бібліотеки. Крім того, для них був проведений показовий захід "Тої слави козацької повік не забудем". На цей захід були запрошені отаман війська Древлянського та Овруцького осередку українського козацтва Я.Я.Грищук та осаул В.М.Кобилинський, вони пригостили всіх присутніх справжнім козацьким кулішем, який самі приготували. 

Фото після семінару.

Справжні козаки!

Фотографія на пам'ять.



вівторок, 9 жовтня 2012 р.

Вітаємо з Днем вчителя!

Професійне Міжнародне свято працівників освіти було засновано ЮНЕСКО в 1994 році.  В Україні День працівників освіти згідно з Указом Президента від 11 вересня 1994 року відзначається у першу неділю жовтня (цього року це свято припало на 7 жовтня) – інформує єдиний веб-портал органів виконавчої влади України.
Проте, багато громадян України, які отримали освіту в той час, коли країна входила як республіка до складу СРСР, пам'ятають святкові букети айстр і хризантем, які вручалися за традицією або з щирою подякою викладачам на День учителя. Білі фартухи і сорочечки надягали наприкінці першого тижня жовтня за указом Президії Верховної Ради СРСР від 29 вересня 1965 року.
День вчителя - свято, яке залишається з нами назавжди!
Сьогодні в незалежній Україні майже 860 тисяч педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників і управлінців. Вони вчать і виховують більше мільйона дошкільників, навчають більше п'яти мільйонів школярів, викладають майбутню спеціальність майже трьом мільйонам студентів країни.

До поки сонце світить з висоти,
Щебечуть птахи, зацвітають квіти,
Ми Вам життям бажаєм твердо йти,
І дням наступним від душі радіти!
Хай щастя завжди супроводить Вас,
Людська повага й шана не минають,
А вашу мрію й працю повсякчас
Лиш визнання вінчають!

Зі святом, колеги!!!


     Всеукраїнський день бібліотек, що традиційно відзначають в Україні у вересні, свідчить про глибоку повагу народу до культури, освіти, духовних надбань і, безперечно, про визнання тієї великої ролі, яку відіграє в державі така поважна інституція, як бібліотека.
     Бібліотека завжди була збирачем, хранителем і дослідником творів друку — вічних пам’яток писемності, а її служителі — вірними зберігачами і популяризаторами духовної спадщини поколінь.
    За своїм природним призначенням бібліотеки є потужним знаряддям демократії, гармонізації суспільних відносин, важливим чинником інтелектуального, духовного і естетичного збагачення кожної нації. Доносячи до людей увесь спектр різноманітних інформаційних потоків і державотворчих ідей, розкриваючи реальну картину світу, вони сприяють всебічному розвитку особистості, вихованню кращих громадських якостей і патріотичної свідомості населення.
    Від щирого серця вітаю бібліотечних працівників з Всеукраїнським днем бібліотек і бажаю успіхів у вашій благородній просвітницькій справі. Міцного здоров’я, щастя та благополуччя вам і вашим родинам.
 Бібліотекар!
Це слово – повне сонячного змісту,
За ним стоїть безмежний, мудрий   світ…
Бібліотекар! Скільки в слові змісту!
Його тепло – навік в моїй душі.
Я б пішов стежиною тією
Через поля, замети – аж туди,
Де в царстві книг живе казкова фея,
Що може й світ закрити від біди.
    В нашій бібліотеці це свято пройшло в дружньому колі колег з усього району. На щирі привітання не були скупі гості нашого свята. Всіх присутніх пригостили запашним короваєм - символом щедрості матінки - землі!
   
          Вітаємо вас, дорогі бібліотекарі, з вашим професійним  святом!